Kindle

Néhány program, ami hasznos lehet, ha Kindle e-book olvasód van.

Mobipocket eBook Creator
Ingyenes program, ami képes HTML, DOC, PDF és TXT formátumból Kindle számára jól emészthető formátumot generálni. Importálás után beállíthatóak a fájl meta adatai (ezt fogja kijelezni majd a Kindle), és a Build gombra elkészül az ebook az adott projekt könyvtárába prc formátumban - amit a Kindle tud olvasni, nagyítani, áttördelni...
Briss
Ingyenes, multiplatformos program, pdf alakításra. Kiváló például akkor, ha pdf-be szkennelt könyvünk van, és egy lapon 2 oldal található. Ezt ugyan meg lehet nézni Kindle-vel, de olvashatatlanul kicsi lesz, nagyitgatni pedig macerás. Ezen segít ez a program, ami beolvassa a pdf-et, és az azonos jellegű oldalakat együttesen mutatva beállíthatjuk a vágási tartományokat (1-es, 2-es ... tartományokat definiálva, példát láthatsz a weboldalukon). Utána egy kattintás, és kész a "cropped" pdf, amiben minden oldal külön lapon lesz, Kindlével sokkal könnyebben kezelhető módon.
JPEG to PDF
Szintén ingyenes program, ami abban segít, hogy ha a beszkennelt könyv laponként külön JPEG-ként olvashatóak, akkor azokból legyen egy PDF. Windowsos.